ÖZEL KAPSÜL KOLEKSİYON

WATER<LESS® TEKNOLOJİSİNİN 10.YILI

Çünkü her damla önemlidir

Dockers®, Levi Strauss & Co.'nun 2010 yılında tasarımlarında daha az su kullanımını sağlamak için geliştirdiği Water<Less® Teknolojisi’nin 10. yıl dönümünü yeni bir kapsül koleksiyon ile kutluyor. Water<Less® Teknolojisi sayesinde boyama ve apreleme sürecindeki su tüketimini önemli ölçüde azaltan Dockers®, 2010 yılından beri kullandığı bu teknik ile bugüne kadar 3 milyar litreden fazla su tasarrufu sağladı*.

image 1 image 2

Uzun süredir koleksiyonlarında baştan sona Water<Less® Teknolojisi tercih eden Dockers®, benzersiz görünüme sahip her bir parça için su tasarrufu sağlamaya devam ediyor. Görünümün ya da tasarımların hissettirdiği cazibeye ek olarak Water<Less® Koleksiyonu’nda chino’ların iç yüzüne eklenen kılavuz ile pantolonların ömrünü uzatan püf noktalarını keşfedebilirsiniz. Aynı zamanda uzun pantolonlardan crop ya da şortlara kolay geçişin tüyolarını da bu kılavuzda bulabilirsiniz.

image 3 image 4 image 5

Tasarımlar üretim aşamasında bir çok zorlu kademeden geçiyor. Giysilere benzersiz bir görünüm katan boyama ve son dokunuş teknikleri 40 litre kadar suyun harcanmasına sebep oluyor. Dockers®’ın Water<Less® Teknolojisi sayesinde özel boyama yöntemleri de dahil %40 su tasarrufu sağlanıyor. Bu sayede şık bir görünüme sahip olmakla beraber çevreye duyarlı bir duruş da sergileyebilirsiniz.

image 6

Water<Less® Teknolojisi’ne ek olarak, LS&Co. tarımda su kullanımının azaltılmasının yanı sıra, dünya çapında pamuk tarımını geliştirmeyi de destekliyor. Dünyanın en büyük pamuk sürdürülebilirlik programı olan Better Cotton Initiative -BCI (Daha İyi Pamuk Girişimi) ile çalışmalar devam ediyor.

image 7 image 8

2020 yılının sonunda Dockers® pamuk ürünlerinin %100’ünü sürdürülebilir olarak tedarik edebilecek. Doğal kaynakların kullanımını azaltmak ve işlenmemiş hammaddelere alternatif çözümler getirmek için bir başka hamle ise; plastik şişelerden dönüştürülmüş performans polyester ve elyaflar. Dockers® bu seçkin ürünleri 2020 sonbaharında sunmayı planlıyor.

Banner